Πάμε να συνδυάσουμε γεγονότα; Στο τέλος ή θα προβληματισθείς ή θα αρχίσεις να τρέχεις...


Του Αντώνη  (Παπατσέκα) Γαύρου


Μετά τη διαρροή της έκθεσης του ΔΝΤ, χθες λίγο πριν τα μεσάνυχτα όλη η Ελλάδα μιλάει για τις επιπτώσεις. Άλλοι φοβούνται για τις συντάξεις τους, άλλοι για τους μισθούς, άλλοι για τα οικόπεδα τους, πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι 7 εκατ. Έλληνες πλέον έχουν και κάτι να ανησυχούν...

Τις προηγούμενες εβδομάδες οι σελίδες εναλλακτικής ενημέρωσης (δεν θα τις αναφέρω ονομαστικά αλλά είναι σίγουρος ότι όλοι τις γνωρίζετε)  είχαν αρχίσει να ενεργοποιούν τους αναγνώστες τους για τον δύσκολο Φλεβάρη.

Από την πρώτη μέρα που με έπεισε ο φίλος Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός να αρχίσω και πάλι να γράφω, μετά από 6 χρόνια απουσίας από την ελληνική μπλογκόσφαιρα, πριν από περίπου έναν μήνα, μέχρι και τη μέρα που με βοήθησε να βγάλω στον ιντερνετικό αέρα αυτό το μπλογκ, τα στοιχεία που συγκέντρωνα ήταν καταιγιστικά.

Εκτός από την ημερομηνία παρουσίασης της έκθεσης (σήμερα στις 21.00 ώρα Ελλάδας θα αρχίσει η παρουσίαση από τον Πολ Τόμσεν και την Βελκουλέσκου) υπήρχαν ακόμη κάποια  περιστατικά - στοιχεία, που προσωπικά με έβαλαν σε συναγερμό.




Το πιο σημαντικό ήταν αυτό που πρώτη η σελίδα μας σας γνωστοποίησε. Δηλαδή η μυστική συνάντηση (βόμβα μεγατόνων που δυστυχώς έχει περάσει στα ψιλά) μεταξύ του Τσίπρα και των Ροθτσιλντ στο Παρίσι το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Τα ερωτήματα του Άδωνι Γεωργιάδη που αναδημοσιεύσαμε προχθές είναι εύλογα, αφού και εμείς όσο και να ψάξαμε στη σελίδα των συμβούλων του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, πουθενά δεν βρήκαμε την γνωστή και μη εξαιρετέα οικογένεια. Και εκτός αυτού όλοι γνωρίζουν για τον ύποπτο ρόλο της συγκεκριμένης οικογένειας στον παγκόσμιο έλεγχο του χρήματος, αλλά και τον χρεοκοπιών που έρχονται με πρώτη και κύρια της δικής μας χώρας, που μας καίει και των κ@λο μας...

Το δεύτερο είναι η "τυχαία" συνάντηση (προγραμματισμένη;;; από πότε;;; μήπως από τότε που έμαθαν ότι σήμερα θα συζητηθεί η έκθεση του δντ;;;) του Στουρνάρα με τους τραπεζίτες. Είναι γνωστό ότι η έκθεση του ΔΝΤ θα δινόταν από το βράδυ του Σαββάτου στον Έλληνα εκπρόσωπο στο ΔΝΤ, προκειμένου μέσα σε 72 ώρες να μπορέσει να εκπροσωπήσει τη χώρα προβάλλοντας τυχόν διαφωνίες ή άλλα στοιχεία από αυτά που μνημονεύονται.

Το τρίτο στοιχείο είναι το γιουρογορκινγκ γκρουπ που θα συνεδριάσει αύριο και στις 8 του μηνός.

Το τέταρτο και εξακριβωμένο στοιχείο είναι η "διαρροή" του Βαρουφάκη ότι ο μηχανισμός μετάβασης σε εθνικό ή σε παράλληλο νόμισμα είναι 100% έτοιμος και απλά περιμένει την εντολή για να μπει μπρος. Και αυτό φρόντισαν κάποιοι να το περάσουν στο ντούκου, αν και χρονικά έπεται της δήλωσης του συριζαίου εκπροσώπου της κοινοβουλευτικής ομάδας περί δραχμής!

Σήμερα δεν υπάρχει σπίτι στην Ελλάδα να μην συζητά την μετάβαση στο εθνικό νόμισμα. Συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι, όλοι πλέον το συζητάμε. Το ότι αυτή η συζήτηση δεν γίνεται σε πραγματική βάση αυτό αποτελεί παθογένια του καταρρέοντος πολιτικού συστήματος της χώρας.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ετοιμάζονται για δύσκολο φθινόπωρο στην ΕΛ.ΑΣ

Οι επίσημες ανακοινώσεις της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κατάρ!

Η Βόρεια Κορέα ολοκλήρωσε τις προετοιμασίες για πυρηνική δοκιμή ανάφερε η Σεούλ

Ο Οικονομολόγος Nouriel Roubini για τις παγκόσμιες κρίσεις στο DER SPIEGEL

UAV και DRONE το παρόν και το άμεσα μέλλον στις συρράξεις Τουρκίας - Ελλάδας