Τα νούμερα που δεν βγαίνουν και οδηγούν σε εξελίξεις! Ούτε το ευρώ, αλλά ούτε η δραχμή αποτελούν λύση!


Των Αντώνη Παπατσέκα Γαύρου
και Ζαχαρία Μυτιληνιού

Τα νούμερα πλέον δεν βγαίνουν με τίποτα!

Λυπόμαστε αλλά ούτε η δραχμή πλέον είναι λύση και σε αυτό ευθύνονται και οι δύο τελευταίες κυβερνήσεις (ΝΔ/ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ). Έχουν υπογράψει σε αγγλικό δίκαιο και σε ρήτρα νομίσματος. Που νομικά σημαίνει ότι όποιο νόμισμα και αν έχει η χώρα και σε όποια σφαίρα επιρροής και αν υπάγεται έχουν υποθηκευθεί ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

Και αγαπητέ αναγνώστη, όταν λέω τα ΠΑΝΤΑ, δυστυχώς εννοώ ακόμα και ο αέρας που αναπνέουμε! 

Όσοι παρακολουθείτε τον Ζαχαρία, ξέρετε την πάγια θέση του για την επιστροφή της χώρας συντεταγμένα εκτός ευρωζώνης και εκτός ευρωπαϊκής ένωσης. Σε αυτό το άρθρο ερχόμαστε να συνεργαστούμε και να πούμε όχι το πως (άλλωστε δεν είμαστε οι ειδικοί στο θέμα) αλλά στην έλλειψη του "με ποίους" θα μπορούσε αυτό να γίνει σωστά, επικοιδομητικά και κυρίως προς το συμφέρον του ελληνικού λαού.

Ξεκινώντας να πούμε ότι η μετάβαση σε εθνικό νόμισμα μέσα σε ένα βράδυ θα ήταν ότι πιο τραγικό θα μπορούσε να συμβεί. Η άποψη ότι η χώρα παράγει και σύντομα θα ανακάμψουμε, είναι για τους αφελείς και άσχετους με τον τρόπο που λειτουργεί η παραγωγική διαδικασία στη χώρα. Η Ελλάδα για να παράξει ΕΙΣΑΓΕΙ ΤΟ 90,5 των πρώτων υλών (με εξαίρεση του λιγνήτες για το ρεύμα και το πετρέλαιο για τη Θάσο). Πριν αρχίζεις να μας κράζεις απλά σκέψου :
α)από που είναι οι σπόροι που σπέρνεις, τα λιπάσματα που βάζεις στο χωράφι, τις χώρες προέλευσης των αγροτικών σου μηχανημάτων
β)ότι το 85% του κρέατος που καταναλώνουμε είναι εισαγωγής
γ)ότι εξίσου μεγάλα είναι τα ποσοστά σε είδη όπως το γάλα, το αλεύρι, οι πατάτες κλπ.

Θεωρούμε περιττό να σας πούμε ότι τα είδη ένδυσης και υπόδυσης που παράγονται στη χώρα μας (όλα με εισαγώμενα υλικά) δεν επαρκούν για να καλύψουν ούτε το 50% του πληθυσμού.




Τώρα θα ρωτήσεις: Δηλαδή να μείνουμε στο Ευρώ; 
Όχι ούτε αυτό είναι λύση. Μαθηματικά οδηγεί ακριβώς στα ίδια αποτελέσματα. Δυστυχώς σαν κράτος (σύνολο πολιτών - υπηρεσιών) καταναλώνουμε πολύ περισσότερα από όσα παράγουμε. Δεν σας μιλάμε για τις καταναλωτικές ανάγκες. Αλλά για το σύνολο των δαπανών.

Ποίος ευθύνεται για αυτό; 
Μα φυσικά ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις των τελευταίων 40 χρόνων. Δεν θα πω ότι ευθυνόμαστε εμείς σαν πολίτες, γιατί είπαμε, εμείς όλοι τον κώλο μας κοιτούσαμε ως αποτέλεσμα βασικά χαρακτηριστικού της εθνολογικής ταυτότητας. Απλά κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν αυτή μας την "αδυναμία" και μας έφεραν εκεί που μας έφερα.

Λύση Ζαχαρία και Αντώνη έχουμε;
Φυσικά και υπάρχει λύση, όπως υπάρχει σε κάθε πρόβλημα. Στην περίπτωση μας ονομάζεται ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΕΞΟΔΟΣ από το ευρώ.

Συντεταγμένη έξοδος όμως δεν σημαίνει να προλάβουν να βγάλουν τα λεφτά του έξω οι έχοντες και μετά να γυρίσουν και να μας σκίσουν τελείως. Συντεταγμένη έξοδος σημαίνει να δημιουργηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε όταν η χώρα μετά από ένα Χ χρονικό διάστημα να  καταφέρει να παράγει ΚΑΘΕΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ τουλάχιστον το 50% των καταναλωτικών αναγκών (είδη πρώτης ανάγκης, ρούχα, τρόφιμα, φάρμακα) να μπορέσει να πάει σε εθνικό νόμισμα. Αυτό σημαίνει ότι ο αγρότης θα βάζει Ελληνικό σπόρο, ελληνικό λίπασμα, ο βιοτέχνης ενδυμάτων θα χρησιμοποιεί ελληνικό βαμβάκι και κλωστή, ο φούρναρης ελληνικό σιτάρι και αλεύρι.

Συντεταγμένη έξοδος σημαίνει και άλλα πράγματα, όπως προώθηση εργατικού δυναμικού στον πρωτογενή τομέα. Δλδ έχουμε τόσες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους. Δεν λέω να τους απολύσουμε, προς Θεού δεν υπάρχει λόγος να αυξήσουμε και άλλο τους ανέργους, αλλά μπορούμε να τους αξιοποιήσουμε. Ο Γεωπόνος αντί να είναι πίσω από ένα γραφείο και να πατάει σφραγίδες να βγει στο χωράφι, ο κτηνίατρος στη στάνη, ο υπάλληλος γραφείου να του δοθεί μια μεγάλη έκταση και να έχει υποχρέωση να παράγει την Ψ ποσότητα κάθε χρόνο, την οποία να παραδίδει στον τοπικό αγροτικό συνεταιρισμό, έχοντας εξασφαλισμένο το μισθό του. Στον άνεργο το ίδιο και σε όποιον άλλον επιθυμεί το ίδιο. Με δεκάδες ανθρώπους που μιλάμε καθημερινά θα ήθελαν να επιστρέψουν τα χωριά τους και να αρχίσουν να παράγουν. Φοβούνται όμως ότι θα χάσουν αυτό το 600άρι. Αν λοιπόν τους εξασφάλιζε το κράτος αυτό το 600άρι και τους παραχωρούσε δωρεάν μεγάλες εκτάσεις (που τώρα είναι παρατημένοι στο 60% της καλλιεργήσιμης γης στη χώρα) με την μοναδική υποχρέωση να αποδίδουν (εν είδη ενοικίου) μέρος της παραγωγής τους, τότε θα βλέπατε τι σημαίνει κοσμογονική αλλαγή.




Δεν θέλουμε να επεκταθούμε περαιτέρω. Θεωρούμε ότι μέσα από τα απλά παραδείγματα που σας παραθέσαμε μπορεί να δημιουργηθεί το απαραίτητο μείγμα εξόδου από την κρίση. Δηλαδή η εξασφάλιση ότι ο Έλληνας δεν θα πεινάσει, θα αυξηθεί η παραγωγή, θα υπάρξει αποκέντρωση και εν τέλει συντεταγμένα θα βγούμε από το ευρώ για έναν και μόνον έναν λόγο. Για να μπορέσει το κράτος μέσα από την χειραγώγηση της ισοτιμίας το συντομότερο δυνατόν να αποπληρώσει τα χρέη και να μπορεί να βλέπει στα μάτια τους οικονομικούς ανταγωνιστές του.

Φυσικά στο πρόβλημα μας υπάρχουν και άλλοι συντελεστές τον παρονομαστή που δημιουργούν προβλήματα. Η γείτονα μας Τουρκία, μας αναγκάζει σε τεράστια έξοδα για εξοπλισμούς. Όμως σκεφτείτε και αλλιώς. Αν σήμερα όλα τα νησιά μας και ο Έβρος ήταν γεμάτα Έλληνες που ζουν εκεί και παράγουν και έχουν και τα όπλα τους (ακριβώς όπως οι Ακρίτες επί Βυζαντίου) θα τολμούσε ο κάθε κατσαπλιάς και να σκεφτεί να κουνηθεί; Δύσκολο.

Ένα ακόμα συντελεστής είναι οι μετανάστες. Θεωρώντας ότι το πραγματικό νούμερο πλησιάζει τα 3 εκατομμύρια, εδώ η συντεταγμένη μετάβαση δημιουργεί από μόνη της τις πλέον άριστες προϋποθέσεις για να φύγουν μόνοι τους. Όταν πλέον δεν θα έχουν που να εργασθούν και φυσικά γνωρίζοντας ότι επίκειται μετάβαση σε εθνικό νόμισμα η πρώτη τους επιλογή θα είναι η μετάβαση σε άλλες χώρες. Όσοι μείνουν (που πιστεύω δεν θα είναι παραπάνω από ένα εκατομμύριο) μπορούν να εργασθούν στις δουλειές που ωστόσο θα ανοίξουν. Αυτονόητο είναι ότι εγκληματικά στοιχεία θα απελαθούν!!!   

Πριν κλείσουμε αφήσαμε το μεγαλύτερο πρόβλημα για το τέλος. Δυστυχώς δεν υπάρχουν οι άνθρωποι για να γίνουν όλα αυτά. Όλοι θέλουν τις καταθεσάρες τους στο εξωτερικό, τις αμαξάρες και τις γκομενάρες - πουτανάρες για μόστρα! Και από κάτω ας είναι καλά οι παπάρες που τους ψηφίζουν. Όταν λοιπόν φίλε αναγνώστη αλλάξεις ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ, που λέγονται ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, τότε φίλε μου θα δεις πως θα εμφανιστούν οι άνθρωποι που μπορούν να μας βγάλουν από την κρίση. ΓΙΑΤΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΩΣΕΙ, ΟΧΙ  ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΙΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΧΕΓΓΥΑ ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ. 

Κλείνοντας να πούμε ότι επίτηδες δεν πιάσαμε το θέμα του διπλού νομίσματος. Όποιος προτείνει κάτι τέτοιο καλύτερα να ετοιμάσει τον τάφο του από τώρα, γιατί στα πρώτα 24ώρα συνεχών ανατιμήσεων θα δει τι πάει να πει ζωή στην Κούβα... Και οι Έλληνες δεν είναι ιδεολόγοι, χαζοί και αγράμματοι Κουβανοί... Στην κρίσιμη ώρα οι Έλληνες δεν κωλώνουν να  βγάζουν τα ντουφέκια από τα ντουλάπια... Απλά όλα τα χρόνια κοιτάνε τον κώλο τους και πως θα περάσουν καλύτερα. Δεν είναι τυχαίο ότι το ρητό "ότι φάμε, ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο κώλος μας" δεν υπάρχει σε καμία άλλη χώρα στον πλανήτη!!!

ΥΓ Οι πίνακες της κορυφής είναι σημερινοί. Ο πρώτος δείχνει τι πρέπει να πληρώσουμε σε δις ευρώ μέχρι τον Ιούλιο (τα μαλλιά της κεφαλής μας) και ο δεύτερος τη βουτιά των καταθέσεων στην περίοδο της κρίσης, για να καταλάβουν μερικοί ότι το BANK RUN στη χώρα μας δεν σταμάτησε ποτέ... 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Σερβίας Zorana Mihajlovic μίλησε για το ατύχημα στον πετρελαιαγωγό Druzhba

Ετοιμάζονται για δύσκολο φθινόπωρο στην ΕΛ.ΑΣ

Οι επίσημες ανακοινώσεις της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κατάρ!

UAV και DRONE το παρόν και το άμεσα μέλλον στις συρράξεις Τουρκίας - Ελλάδας

Κομβική απόφαση του ΣτΕ για παράνομη υπερφορολόγηση