1η μέρα του Απρίλη… Άλλος ένας ζόρικος μήνας Κούλα… και πίσω έρχονται Ιούνιος και Οκτώβρης – Νοέμβρης!


Το παρακάτω άρθρο ανέβηκε στα Κατοχικά Νέα 
31/3/2017 ώρα 23.46

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός 



Πάνε τρεις μήνες όταν μια πηγή μου μίλησε για τους δύσκολους μήνες του 2017. Τότε λοιπόν η πηγή μου είπε για έναν πολύ ζόρικο και με πολλές εναλλαγές Φλεβάρη, ένα μυστήριο Απρίλη, έναν Ιούνιο φωτιά και ένα δίμηνο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου κόλαση.

Ένα ένα όμως, γιατί φαίνεται πως τελικά η πηγή είχε πρόσβαση σε δεδομένα, που  είτε τα αγνόησα, είτε δεν τα αξιοποίησα σωστά.


Για τον Φλεβάρη δεν θα πω τίποτα. Τα είπε όλα o stranger με το γνωστό άρθρο για την Κούλα (εδώ)! Θεωρώ ότι οι εξελίξεις δικαίωσαν και το stranger και τον άνθρωπο που μου μίλησε για τον ζόρικο Φλεβάρη. Τα νεύρα μας έγιναν κομμάτια. Βγήκε όμως, έστω και ξεψυχισμένος.

Ο Μάρτης πάει πέρασε πλέον και αυτός, αδιάφορος για τους περισσότερους. Έχουμε όμως μπροστά μας τον ψευτομήνα, το μήνα των παθών, της Σταύρωσης και της Ανάστασης. Δεν θα μπω σε ευχολόγια περί ανάστασης του έθνους και λοιπές μπούρδες. Από ευχολόγια χορτάσαμε και πήραμε και για το σπίτι…

Φέτος λέω θα επιλέξω τη σιωπή (ως προς τα ευχολόγια). Να προσπαθήσω έστω να ψυχανεμισθώ τη συντριβή της πατρίδα σε όλα τα επίπεδα (πνευματικά, πολιτικά, οικονομικά). Και γιατί όχι να ατενίσω το μέλλον, να δω αν με τούτο το λαό, τον βολεψάκια, τον εγωκεντρικό, τον παρτάκια, τον κυκλοθυμικό,  υπάρχει έστω και μια ελπίδα.

Ειλικρινά προσωπικά ελπίδα για αλλαγές δεν βλέπω. Όλοι μένουμε στις μάχες του πληκτρολογίου, ελάχιστοι πλέον συμμετέχουμε στον αγώνα κατά των πλειστηριασμών (και ας μην κινδυνεύω να χάσω το σπίτι μου από κανέναν), ακόμα λιγότεροι κρατάμε αγωνιστική στάση και αρνούμαστε τις πληρωμές στους απατεώνες που μας οδήγησαν ατομικά και σαν χώρα στον όλεθρο.

Τα στοιχεία το μαρτυρούν. 80% αύξηση στη χρήση του ηλεκτρονικού χρήματος, δλδ δίνουμε το χωροφύλακα και τις χειροπέδες για να μας συλλάβει…  Μαθαίνω από πηγή με πρόσβαση στα αρχεία της αρχής εσόδων ότι κατά χιλιάδες τρέχουν τώρα για ρυθμίσεις, λες και θα έχουν αύριο να τις πληρώσουν. Τρέχουν πότε; Την ώρα που ο αγώνας έχει φθάσει στην κορύφωση του και μένει λίγος δρόμος για να τους διαλύσουμε… Οι εφιάλτες τελικά είναι πάρα πολλοί σε αυτή τη χώρα… Όλα για το ερείπιο των 60-80 τμ, για το κλουβί – κελί που νομίζουν ότι είναι σπίτι… Κακομοίρηδες με τα 400-500 ευρώ το μήνα που πληρώνετε σε δάνεια- εφορία αν μαζευόσασταν 3-4 άτομα θα νοικιάζατε βίλα στην Εκάλη, όχι το άθλιο ημιυπόγειο στα Πατήσια… Αλλά είπαμε το μυαλό φθάνει μέχρι εκεί που σου επιτρέπει η νοημοσύνη…

Για να επανέλθω στο θέμα, η πηγή τότε μου είπε για έναν πολύ μυστήριο Απρίλη. Συγκεκριμένα είπε ότι ενώ όλα τα στοιχεία θα δείχνουν ανάφλεξη σε όλα τα επίπεδα (ελληνοτουρκικά, οικονομία, μεταναστευτικό), η ανάφλεξη αυτή κάτι θα γίνεται και θα σταματάει τελευταία στιγμή. Ήδη στη χώρα μας βρίσκονται χιλιάδες στρατιωτικοί από διάφορες χώρες (ασκήσεις, διυπηρεσιακές συνεργασίες κλπ), οπότε ο Τούρκος δεν τολμάει να κάνει κίνηση. Ο κίνδυνος να βουλιάξει κανένα αμερικάνικο (που ούτως ή άλλως εδώ και αρκετές εβδομάδες κυκλοφορούν στο Αιγαίο με τα διακριτικά σβησμένα και τα ηλεκτρονικά στο φουλ) είναι τραγικά μεγάλος. Οπότε η κότα αν θα κακαρίσει θα το κάνει μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. Προσωπικά λέω να εμπιστευτώ την πηγή και να περιμένω τις εντάσεις που θα φθάσουν μέχρι και λίγο πριν το Αμην και θα σταματούν απότομα, όπως έγινε και τις δύο φορές μέσα στο Φλεβάρη. Τέλος μην ξεχνάμε, ότι έχουμε το δημοψήφισμα των Τούρκων και τις Γαλλικές εκλογές. Γεγονότα που επηρεάζουν όλη τη λεκάνη της Μεσογείου.


Ιούνιος, ο μήνας δύο σημαντικών προβλημάτων. Τους χρέους και των μεταναστών. Ο Ιούνιος θα δείξει εάν τελικά τη χώρα την πάνε για φαλιμέντο οικονομικό ή αν θα την κρατήσουν. Δεν θα πω για αποπληρωμές των πολλών δις. Αυτά ούτως ή άλλως μπορούν να πληρωθούν λογιστικά από δεκάδες λογαριασμούς της τράπεζας της Ελλάδας (που έχουν συνολικά περίπου 30 δις), από κυκλικές, από τα τραβιχτηκά δικαιώματα… Το θέμα είναι τι θέλουν να κάνουν οι Γερμανοί και αν θα επιλέξουν να τραβήξουν την πρίζα. Το θέμα οικονομία αυτή τη φορά έχει στον μαθηματικό τύπο και μια ακόμα εξίσωση. Το μεταναστευτικό. Βλέπετε κάπου εκεί ο Ένρι είναι αποφασισμένος να γεμίσει την Ευρώπη με λάθρο. Υπάρχει μια άτυπη συμφωνία με την Μέρκελ να κρατήσει μέχρι τις εκλογές (Σεπτέμβρη) τα 3 μύρια που έχουν συσσωρευθεί στην Τουρκιά. Όμως τότε θα ξέρει αν και κατά πόσο η κυρά Δωροθέα έχει το παιχνίδι χαμένο ή όχι. Και αν δει ότι το έχει χαμένο τότε θα ανοίξει τη βαλβίδα για να κερδίσει όσο πιο πολλά μπορεί μέχρι τις εκλογές και φυσικά να ξεφορτωθεί τη βόμβα που έχει στο έδαφός της ενόψει και άλλων εξελίξεων. Στην εξίσωση αυτή περιλαμβάνονται και άλλοι παράμετροι. Ο Τρομπέτας και η Ισλαμική Μπούρδα (isis). Αν αυτοί «επιτρέψουν» μια ωραιότατη βομβιστική στο Βερολίνο ή σε άλλη μεγάλη Γερμανική πόλη, τότε θα δείτε πως η Δωροθέα γίνεται αυτόματα παρελθόν… Σε χρόνο ντε τε μάλιστα.  Είπαμε Ιούνιος = φωτιά!

Πάμε τώρα στο δίμηνο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου. Εκεί φίλοι μου θα σκάσουν πολλά και μαζεμένα. Όσον αφορά τα θέμα των ξένων χωρών – συμμαχιών. Μέχρι τότε θα έχουν σταθεροποιηθεί οι δυνάμεις – συμμαχίες. Ακόμα και ο πιο κουτός μπορεί να καταλάβει ότι ήδη ο πλανήτης έχει αρχίσει και συγκεντρώνεται σε συμμαχίες, ακριβώς όπως γινόταν στο Μεσοπόλεμο. Η έξοδος της Βρετανίας δεν είναι τυχαία. Η Βρετανία παραδοσιακά θα πάει με τον σημαντικότερο εταίρο της, την Αμερική, όπως και οι χώρες δορυφόροι (Ισραήλ, Αίγυπτος, Καναδάς, Αυστραλία, Ιαπωνία).

Ο έτερος άξονας η Γερμανία, με όσους της μείνουν από την Ευρώπη. Αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί από τις εκλογές σε Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία, πολύ πιθανόν και σε Ελλάδα.

Ο τρίτος άξονας η Ρωσία (Ιράν, Συρία, Τουρκία, Κίνα).

Στο εσωτερικό. η  χώρα πλέον εξαντλεί και τις τελευταίες αντοχές και το γνωρίζουν πλέον ΟΛΟΙ. Οι τράπεζες θα έχουν ολοκληρώσει τα άτυπα στρες τεστς της ΕΚΤ, που φυσικά ο λαός δεν θα γνωρίζει τα αποτελέσματα τους και τότε  ίσως να δούμε ξαφνικά τα «χοντρά» λεφτά να φεύγουν με τα τσουβάλια από τη χώρα. Μετά από αυτό θα δούμε πολλά, αλλά οι εξελίξεις στο εξωτερικό πλέον θα είναι πολύ σημαντικότερες, τουλάχιστον για αυτούς που δεν θα έχουν φθάσει στο σημείο της απόλυτης ένδειας.

Ααα ξέχασα… Δεν είπα πότε θα ψηφισθούν τα «νέα» μέτρα. Ίσως γιατί να μην προλάβουν να ψηφισθούν ποτέ…

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Ουκρανικός στρατός αντιμετωπίζει μεγάλες απώλειες λόγω διακοπής λειτουργίας του Starlink

Απ΄ότι πήρε το αυτί μου, πολύ σύντομα θα τεθεί το θέμα της μαντήλας στην Ελλάδα!

Οι 8 Τούρκοι που ζητά ο Ερντογάν και τα δύο μέτρα και σταθμά της Τουρκίας!

Διανομή φυλλαδίων στα Ελληνικά για την "αγάπη" μεταξύ αλλόθρησκων και μουσουλμάνων στην Αττική