Για πρώτη φορά από το Β΄ Π.Π. η Αμερική έθεσε σε πλήρη ετοιμότητα το Πολεμικό της Ναυτικό!


Πριν από 19 ώρες ο Τρομπέτας υπέγραψε διάταγμα υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας των ναυτικών δυνάμεων της Αμερικής.

Στο ίδιο διάταγμα δίνει την εντολή το 30% του συνόλου του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού να δραστηριοποιηθεί από σήμερα τα μεσάνυχτα (ώρα Αμερικής) στον τομέα του Ειρηνικού Ωκεανού - Ινδικού Ωκεανού.

Στο πλαίσιο αυτά διατάχθηκαν οι στόλοι με επικεφαλής τα αεροπλανοφόρα USS CVN 70 Carl Vinson (ήδη ευρισκόμενο στην Ινδονησία), CVN-76 Ronald Reagan (ήδη ευρισκόμενο στην Ιαπωνία) και CVN-68 Nimitz (αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Bremerton των ΗΠΑ - οι πληροφορίες ήθελαν μέχρι και 29/3/17 να βρίσκεται σε κατάσταση Β΄) να συγκλίνουν στην περιοχή.


Έστω υπόψη ότι το τελευταίο ανάλογο διάταγμα υπογράφηκε λίγο πριν τον Β΄Π.Π. Στην περίπτωση των παρολίγον πολέμων με τη Ρωσία και στις δύο περιπτώσεις η ετοιμότητα δεν ξεπέρασε το 20%!

Η κατεύθυνση που δίνεται στα επίσημα δίκτυα είναι γενικά και αόριστη... ΔΥΤΙΚΟΣ ΕΙΡΗΝΙΚΟΣ ΩΚΕΑΝΟΣ... όπως δλδ η μούφα που μας πουλούσαν μέχρι και χθες για το CARL VINSON

> Πάντως πριν από 8 λεπτά (ώρα 20.00΄) στην επίσημη σελίδα του NIMITS αναφέρεται ότι το πλοίο βρίσκεται σε ασκήσεις στην περιοχή της Καλιφόρνιας. Ο εκπρόσωπος του πλοίου συγκεκριμένα ανέφερε ότι " We are currently conducting exercises off the coast of southern California in preparation for deployment".

Βέβαια την ίδια ώρα ανέβαζαν στη σελίδα του φ/β φωτογραφίες από ανεφοδιασμό...

Άντε να βγάλεις άκρη...




Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Ουκρανικός στρατός αντιμετωπίζει μεγάλες απώλειες λόγω διακοπής λειτουργίας του Starlink

Οι 8 Τούρκοι που ζητά ο Ερντογάν και τα δύο μέτρα και σταθμά της Τουρκίας!

Απ΄ότι πήρε το αυτί μου, πολύ σύντομα θα τεθεί το θέμα της μαντήλας στην Ελλάδα!

Διανομή φυλλαδίων στα Ελληνικά για την "αγάπη" μεταξύ αλλόθρησκων και μουσουλμάνων στην Αττική