Στις 18 Μάη θα βρεθούμε πάλι στο δρόμο, όπως και τότε...



Αγαπητοί φίλοι.

Δυστυχώς σήμερα έμαθα ότι μέλη πολιτικών κομμάτων προκειμένου να καπελώσουν αυτή την όμορφη κίνηση που ξεκίνησε ακομμάτιστα από μια ομάδα νέων διαδικτυακών μου φίλων σχετικά με την συγκέντρωση της 28ης Μάη, άρχισαν ήδη να την προπαγανδίζουν σαν δική τους σε ραδιόφωνα και στο διαδίκτυο.

Φυσικά τόσο εγώ σαν Ζαχαρίας, όσο και οι υπόλοιποι που απευθύναμε το πρώτο κάλεσμα για την Πλατεία Συντάγματος, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.

Η επιλογή των πολιτικών αυτών κομμάτων να πραγματοποιήσουν την ίδια μέρα, αλλάζοντας μόνον την ώρα των συγκεντρώσεων ή το κύριο σημείο πραγματοποίησης της συγκέντρωσης, δείχνει ότι ύπουλα θέλουν να καπηλευθούν πολιτικά την προσπάθεια μας για επαναδραστηριοποίηση των Ελλήνων και κυρίως όλων αυτών που συμμετείχαν στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του 2010, 2011 και 2012.

Μια φορά την πατήσαμε τότε και το μάθημα έγινε πάθημα. Άλλη φορά προσωπικά δεν μπορώ να το ανεχτώ. Τα βήματα που ξεκινήσαμε στην Αττική, με την ενεργοποίηση των πρωτεργατών των Αγανακτισμένων (τους πραγματικούς του πάνω μέρους της πλατείας, όχι τους γιαλαντζί του κάτω μέρους, πολλοί από τους οποίους μας κυβερνούν σήμερα προδίδοντας τους αγώνες και το ξύλο που μαζέψαμε με τους οκάδες τότε) δυστυχώς ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΠΟΡΕΙΑ. Πλέον η ημερομηνία ορόσημο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η 28η Μάη, αλλά η ημέρα που θα ψηφισθούν τα μνημόνια, δηλαδή η επόμενη Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 και ώρα 20.00 στην αρχή της Ερμού στο Σύνταγμα.

Ζαχαρίας Μυτιληνιός
και τα μέλη της Ομάδας Ενεργών Πολιτών Δυτικής Αττικής

*************************************************************



Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός


Ήταν περίπου τέτοια ώρα (10 το πρωί) της 5η Μάη, όταν με μια μεγάλη παρέα φίλων, συνεργατών, συναδέλφων και φυσικά τα όλα τα μέλη της οικογένειας μας ξεκινήσαμε για την μεγαλύτερη πορεία από την εποχή της μεταπολίτευσης.

Την ίδια μέρα το βράδυ διάβαζα για απίστευτα νούμερα και έβλεπα στον ΣΚΑΙ τις εικόνες από το ελικόπτερο και τον πρωτοφανή παλμό της συγκέντρωσης. Μια συγκέντρωση που μπορεί να στιγματίσθηκε από το θάνατο 4 ανθρώπων, ήταν όμως η αρχή του κινήματος των Αγανακτησμένων, που τότε αλλοτριώθηκε, τόσο κατηγορήθηκε, όσο κανένα άλλο κίνημα. Ίσως γιατί ήταν το μοναδικό που κατάφερε και ένωσε τόσα εκατομμύρια ανθρώπων.

Λίγες ώρες μετά οι γνωστοί μπαχαλάκηδες που σήμερα απολαμβάνουν της προστασίας της Κυβέρνησης έκαναν αυτή την μεγαλειώδη συγκέντρωση κυριολεκτικά πουτ@ν@.

Το φίλιο προς όλες τις κυβερνήσεις ΚΚΕ έστησε το δικό του μπλόκο στους χιλιάδες ανθρώπους που ήμασταν έτοιμοι να μπουκάρουμε στη βουλή και να αλλάξουμε την ροή της ιστορίας.

Λίγα λεπτά αργότερα από στόμα σε στόμα άρχισε να γίνεται γνωστή η καταστροφή της Μαρφίν. Ο κόσμος φοβήθηκε και άρχισε να αποχωρεί. Ούτως ή άλλως δεν ήθελε να είναι συνένοχος σε καμία δολοφονία, πόσο μάλλον ενός αγέννητου παιδιού.

Εκείνο το βράδυ στήθηκε το πρώτο μπλογκ και η πρώτη ομάδα στο FACEBOOK. Κάποιοι είπαμε δεν πάει άλλο και τους επόμενους μήνες (σχεδόν δύο χρόνια) το κάναμε πράξη. Χωρίς κόμματα, χωρίς σημαίες, χωρίς μεγαφωνικές. Μόνον με την παρουσία μας, με τον δικό μας τρόπο, με τα σουβλάκια μας, τις μπύρες, τα φρέντο, ήμασταν όμως εκεί. Στην αρχή κάθε Κυριακή, μετά κάθε μέρα.

Μπορεί κάποιοι να επέτρεψαν να καπελωθεί από τα πολιτικά κόμματα. Ήταν γνωστό ότι στο κάτω μέρος της πλατείας δύο πολιτικά κόμματα (το ένα μας κυβερνάει, το άλλο δεν θα μας κυβερνήσει ποτέ...) έκαναν τα δικά τους παιχνίδια. Για εμένα δεν είχε καμία σημασία.

Μπορεί σήμερα κάποιοι να αισθάνονται προδομένοι. Εγώ όχι.

Δεν παρέδωσα ποτέ, τίποτα και σε κανέναν.  Το ότι σταμάτησα να πηγαίνω στις κινητοποιήσεις είναι γιατί ήξερα από την πρώτη στιγμή που ανέβηκε ο ΣΎΡΙΖΑ στην κυβέρνηση όλα τα συνδικάτα, όλες οι συλλογικότητες θα γινόταν απολύτως ελεγχόμενες. Όπως και έγιναν.

Ήρθε η ώρα για μια ύστατη προσπάθεια. Προσωπικά θα είναι η τελευταία μου. Ή θα ενώσουμε τους Έλληνες ή ...

Χθες το απόγευμα από το διαδίκτυο, πάνω στη συζήτηση για την απραξίας μας, είπαμε ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Έτσι άρχισε μια προσπάθεια, η τελευταία... 

Δεν είναι ομάδα στο φ/β, δεν θα έχει οργάνωση, δεν θα έχει μικροφωνικές, δεν θα έχει ομιλίες. Όποιος πάει να κάνει κάτι τέτοιο σημαίνει ότι από πίσω του κρύβονται σκοπιμότητες και πολιτικά κόμματα. Όλοι εμείς λοιπόν να βρεθούμε πάλι στο δρόμο.

Το νέο ραντεβού ορίσθηκε για τις 28 του Μάη, ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, στις 8 το απόγευμα. 

Στο κάλεσμα μας έχουμε μόνον ένα σύνθημα:

ΤΕΛΟΣ. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΑΣ ΤΡΩΜΕ ΠΕΤΡΕΣ!!! 

Εγώ θα είμαι εκεί... Εσύ;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μια ιστορία 231 χρόνων που δεν την γράφουν τα βιβλία

Χαμός με την Νέα Φιλική Εταιρεία και την Πανελλαδική Διαμαρτυρία

Να δεις τι σου΄χω για μετά...

Σταυρόλεξο για λίγους : LNG - ΡΩΣΙΑ - ΚΙΝΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΥΡΩΠΗ και το μεγάλο φαγοπότι

Foreign Policy: Το ΝΑΤΟ ανησυχεί για περαιτέρω παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία.