Κατασχέσεις, πλειστηριασμοί και η Αξιακή Κρίση!


Σήμερα είχα μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με ένα νομικό, από αυτούς που λέμε κορυφαίους του δικονομικού μας συστήματος, για το θέμα των κατασχέσεων και έμαθα πράγματα που δεν τα ήξερα.

Σήμερα γίνεται πολύς λόγος για τις κατασχέσεις, αλλά είναι παντελώς λανθασμένος ο όρος που χρησιμοποιείται καθώς όλη η τακτική μέχρι και τους πλειστηριασμούς που στο τέλος θα οδηγήσουν σε αποτελέσματα που κάποιοι θα έχουν βγάλει μόνοι τους τα μάτια τους.

Προειδοποιώ ότι το ποστ θα είναι αρκετά μεγάλο, όπως μεγάλο είναι και το θέμα μας.

Η "κατάσχεση" ως νομικός όρος σημαίνει ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ. Δλδ αυτό το Χ χαρτί που σας έρχεται από την τράπεζα ή το δημόσιο ή από ιδιώτη και σας ενημερώνει ότι πλέον αυτό που νομίζατε ότι είναι δικό σας αλλά δεν είναι. Στην περίπτωση των ενυπόθηκων δανείων για τις τράπεζες τα πράγματα είναι εντελώς απλά γιατί απλούστατα τίποτα δεν ανήκει στον δανειζόμενο, εκτός απο τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη χρήση του υποθηκευμένου εμπράγματος (πχ σε ένα αυτοκίνητο η ασφάλεια, το ΚΤΕΟ, η τήρηση του ΚΟΚ, η ασφάλεια και τα τέλη, σε ένα ακίνητο ο φόρος υπερ Δήμου, λογαριασμοί, ΕΝΦΙΑ κλπ).

Ουσιαστικά με την σιωπηρή αυτή και άκρως νοσηρή κατάσταση ο μέσος πολίτης δεν γνωρίζει και δεν μπορεί να αμυνθεί με την άσκηση ένδικων μέσων, με αποτέλεσμα να οδηγείται σαν το αρνίο στον πλειστηριασμό, χωρίς όμως ουσιαστικά να γνωρίζει ότι την περιουσία του την έχει ΗΔΗ χάσει...

Ο "πλειστηριασμός" δεν είναι τίποτα άλλο από μια δημοπρασία του ΗΔΗ κατασχεμένου εμπράγματος (ότι και να είναι αυτό). Τον πλειστηριασμό ουσιαστικά η χώρα μας του έχει δώσει τη μορφή της κατάσχεσης όπως την έχουμε στο μυαλό μας οι περισσότεροι, ενώ αντίθετα ούτε τα αποτελέσματα, ούτε η νομική διαδικασία έχουν σχέση με αυτό. Η πραγματική κατάσχεση έχει γίνει ήδη με συνοπτικές διαδικασίες σε προγενέστερο στάδιο, απλά το δικό μας νομικό σύστημα φροντίζει να γίνει όσο πιο σιωπηρά γίνεται. Τουτέστιν ότι οδηγείται στον πλειστηριασμό ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΠΩΛΕΣΘΕΙ, απλά στον πλειστηριασμό γίνεται μια διαδικασία αγοραπωλησίας μεταξύ του ιδιοκτήτη (τράπεζα, κράτος, ιδιώτης) και του αγοραστή.

Μετά τον πλειστηριασμό έχουμε τη διαδικασία της ΕΞΩΣΗΣ. Είναι ακριβώς η ίδια διαδικασία που γίνεται για τους κακοπληρωτές ενοικιαστές.

Γιατί σας τα λέω όλα αυτά όμως;

▶️Καταρχήν για να αποσαφηνίσω μερικά πράγματα και να έχουμε καλύτερα στο μυαλό μας και να μην παίρνουμε αψήφιστα τα όποια κωλόχαρτα έρχονται στα χέρια μας. Κωλόχαρτο σημαίνει άμεσα στο δικηγόρο και έναρξη αντίμετρων (ενδικα μέσα).

▶️Δεύτερον γιατί το επόμενο διάστημα η δικαιοσύνη θα πέσει βορά στο σχέδιο διάλυσης και μάλιστα με την ίδια να κοιμάται όρθια...

Τι εννοώ...

Ουσιαστικά το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης έχει φορτώσει στη δικαιοσύνη μια διαδικασία που κανονικά ΔΕΝ έπρεπε να γίνεται μέσα από αυτήν. Βέβαια κανείς δεν αντιδρά γιατί μέσα από αυτήν την διαδικασία υπάρχει τρελή κονόμα από τους δικηγόρους, οι οποίοι χέστηκαν αν εφαρμόζεται ή όχι η ορθή νομιμότητα και αν ως θεσμός η δικαιοσύνη πλέον είναι κατάπτιστη απο την πλειοψηφία των Ελλήνων...

Εκτίμηση μου είναι ότι το έκαναν επίτηδες, στα γενικότερα πλαίσια της απώλειας εκτίμησης των λειτουργιών του κράτους και της αποδόμησης θεσμών και της γενικότερης προκληθείσας κρίσης αξιών.

Γιατί γίνεται αυτό;

Την απάντηση πρέπει να την δώσει το βρώμικο πολιτικό σύστημα που διοικεί τη χώρα εδώ και πολλά χρόνια...

Επαναλαμβάνω την διαχρονική μου άποψη ότι η κρίση είναι πρωταρχικά ΑΞΙΑΚΗ και ακολούθως οικονομική.

▶️Τρίτον μέσα από αυτήν την ιστορία δημιουργούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την κατάργηση του συστήματος κατασχέσεων και θα γίνονται αυτοματοποιημένα από την αρχή μέχρι το τέλος, όπως ακριβώς στο εξωτερικό. Μπορεί αύριο να γίνουν ηλεκτρονικά, όμως αυτό δεν λέει τίποτα. Η όλη διαδικασία μπορεί να ανακοπεί ανά πάσα στιγμή με ένδικα μέσα.

Δλδ ο σκοπός τους είναι να μπορεί να γίνει η όλη διαδικασία μέσα σε λίγες μέρες απο την ημέρα που συμπληρώνονται 40 μέρες από την καθυστέρηση πληρωμής, χωρίς καμία εμπλοκή δικαστηρίων και δικηγόρων, απλά με το πάτημα ενός κουμπιού

ΑΚΡΙΒΩΣ όπως έχουν κάνει με την κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών!!!

Και αυτό φίλοι μου είναι το τελικό τους σχέδιο και αυτό το γνωρίζουν οι περισσότεροι που βρίσκονται μέσα στο δικονομικό σύστημα, απλά κάνουν την πάπια...

ΥΓ Δεν χρωστάω, δεν κινδυνεύω από κατάσχεση από τράπεζα ή ιδιώτη, οπότε θεωρώ ότι έχω μια καλύτερη ή έστω πιο ανεμπόδιστη οπτική γωνία και με γνώμονα πάντα να βοηθώ τον συνάνθρωπο!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Ουκρανικός στρατός αντιμετωπίζει μεγάλες απώλειες λόγω διακοπής λειτουργίας του Starlink

Απ΄ότι πήρε το αυτί μου, πολύ σύντομα θα τεθεί το θέμα της μαντήλας στην Ελλάδα!

Οι 8 Τούρκοι που ζητά ο Ερντογάν και τα δύο μέτρα και σταθμά της Τουρκίας!

Διανομή φυλλαδίων στα Ελληνικά για την "αγάπη" μεταξύ αλλόθρησκων και μουσουλμάνων στην Αττική